Freemotion lanserar 22 Serien
  • Powered by iFit, den främsta anslutna interaktiva fitnessplattformen
  • Tiotusentals fängslande interaktiva iFit träningspass och on-demand studioträning med en knapptryckning
  • iFit-innehåll i världsklass, helt gratis för operatören och utövaren vid köp av Freemotion 22-SERIEN
  • Professionella olympiska idrottare och världsberömda tränare coachar varje pass
  • Interaktiv utrustning som automatiskt justeras för att matcha terrängen som visas på skärmen och tränarkommandot
  • Träningspassen finns på flera språk

Freemotion tillkännager den globala lanseringen av helt nya iFit®-drivna 22-SERIEN. Ett revolutionerande komplett cardio-sortiment med den första riktigt interaktiva, anslutna träningsupplevelsen för kommersiella träningsanläggningar. Klassens bästa produktdesign med branschledande digitalt innehåll on-demand upplever användaren en uppslukande och personlig virtuell träning som aldrig förr.

Den helt unika Freemotion 22-SERIEN är helt interaktiv och lyhörd för användaren vilket kommer att förändra sättet fitnessoperatörer och företag ansluter till gymmet och träning i hemmet i modern tid.

22-SERIEN innehåller branschledande produkter inklusive REFLEX ™ löpband, Incline Trainer och CoachBike ™ som kommer att vara tillgängliga från slutet av 2020.

 

Lanseringen kommer efter meddelandet att ICON Health & Fitness ("ICON"), världsledande inom innovation, design och distribution av smart träningsutrustning och mjukvara fick en tillväxtinvestering på 200 miljoner dollar, ledd av L Catterton mest globala konsumentfokuserade private equity-företag. Detta banar väg för Freemotion Fitness att bli det ledande uppkopplade varumärket inom fitness på den globala marknaden. Investeringen accelererar ICONs unika tillväxtstrategi yttligare genom att leverera sitt omfattande utbud av interaktiva iFit fitnessprodukter inklusive lanseringen av Freemotion 22 SERIES.

Smart cardio är inte nytt; det har funnits i flera år, men pandemin har kastat den in i centrum och tillväxten accelererar när vi går mot 2021. Med operatörer som vill investera i denna blomstrande trend för att ge medlemmar dom innehållsdrivna upplevelserna de önskar och förväntar sig har Freemotion förbisett regelboken och skapat något helt nytt och inspirerande; en enastående interaktiv, ansluten träningsupplevelse.

 

”Vi har satt människor i hjärtat av utvecklingen av detta nya 22-SERIES kardioutrustning. Varje del har designats och utvecklats noggrant för att leverera en helt interaktiv, engagerande, uppslukande och personlig upplevelse som aldrig förr.” Dan Toigo, Senior Vice President och Managing Director för Freemotion Fitness.


Allt innehåll som driver 22-SERIEN kommer exklusivt från iFit -världens ledande on-demand träningsplattform som ger användare tillgång till ett enastående ständigt växande utbud av tusentals otroliga coachledda träningspass. Freemotion 22 SERIES finns tillgängligt på flera språk och är filmade på hisnande platser över hela världen, från Paris till Patagonia såväl som i studion och erbjuder obegränsade träningsalternativ för att stimulera, motivera och inspirera användaren. Omdefiniera vad det innebär att vara innehållsdriven, varje produkt inom Freemotion 22 SERIES är interaktiv med automatisk justeringsteknik som styr hastighet, motstånd, lutning eller nedgång i synkronisering med tränarens kommando. Genom att noggrant simulera topografin för iFit Global Workout får den ledande tekniken användaren att känna att de springer, går eller cyklar tillsammans med sin tränare; deltar i varje steg eller pedalslag för en unik, uppslukande och verklig upplevelse. Genom att avlägsna behovet att manuellt justera maskinen gör det att användaren istället kan fokusera på sitt träningspass.

Användare kan till och med välja världsberömda tävlingsvägar: exempelvis Tour de France 2020 som består av 112 turer som återskapar de 21 etapperna i årets Tour. Att uppleva verkliga utmaningar håller användaren motiverad vilket hjälper dem att bygga upp viktiga träningsvanor och uppnå mer än de någonsin trodde att de kunde.

"Det är inte bara ansluten kondition", förklarar Dan Toigo. ”22-SERIEN ger en interaktiv, ansluten träningsupplevelse där du känner dig delaktig i träningen. Utrustningen samverkar med innehållet så att du kan fly till ett avlägset land, springa bland påsköns statyer med iFit Trainer Tommy Rivers Puzey eller cykla längs Echi River i Kyoto, Japan med iFit Trainer Ashley Poulson och känna dig som du är faktiskt där. Användare kan utforska världen utan att lämna gymgolvet och leva varje steg eller pedaltramp med sin tränare. Med ett näst intill oändligt urval av träningspass är Freemotion 22 SERIES det perfekta sättet för operatörer att hålla medlemmarna suktande efter mer. ”

HYPERPERSONALISERING MED ETT KNAPPTRYCK
Ett enastående antal filteralternativ förbättrar användarupplevelsen ytterligare genom att ge den unika möjligheten att välja träning efter varaktighet, tränare, kategori, intensitet, målområde, kontinent och plats. En nivå av hyperpersonalisering som bara finns med 22-SERIEN vilket gör det möjligt för användare att fritt komma åt och njuta av träningspass som passar perfekt för deras konditionsnivå, personlighet, preferenser och mål.

GÅ LÄNGRE MED GOOGLE MAPS ™
En annan framträdande funktion i Freemotion 22-SERIEN som ökar interaktiviteten är förmågan för utövare att kartlägga egna rutter eller välja prestigefyllda tävlingsvägar med Google Maps ™. Utrustningen justeras automatiskt för att matcha terrängen på skärmen. Om användaren vill springa runt i området de växte upp i eller utforska en del av världen de alltid velat besöka gör Google Maps världen till sin träningszon. Ur tränarens perspektiv kan de använda Google Maps-funktionen för att ställa in spännande, krävande eller målspecifika utmaningar, exempelvis London Marathon-rutten eller återskapa Milano – San Remo vilket kan vara en anläggningsomfattande händelse!

KOPPLINGEN MELLAN HEM OCH GYM
Med denna banbrytande cardio serie kan en anläggning ge uppslukande, innehållsdrivna upplevelser som motiverar medlemmar medan de är "anslutna" utanför gymmet genom medlemmarnas iFit-aktiverade träningsutrustning för hemmet. Detta skapar struktur som hjälper medlemmar att utveckla hälsosamma träningsvanor och uppnå bättre resultat vilket leder till en ökning av balans och livstidsvärde.

GRATIS INNEHÅLL I VÄRLDSKLASS FÖR OPERATÖRER
Det som gör Freemotion 22 SERIES till en verklig möjlighet och gamechanger för sektorn är att allt innehåll är helt gratis för operatören och användarna. Det finns inga förskott eller prenumerationsavgifter i samband med den nya interaktiva 22 SERIEN från Freemotion. Med nytt innehåll som ständigt uppdateras fortsätter din investering att växa i värde och levererar mer och mer till användarna.

Dan Toigo ”När vi utvecklade 22-SERIEN lämnades ingen sten ovänd för att säkerställa att vi skapade den mest uppslukande, interaktiva, resultatdrivna träningsupplevelsen på marknaden. All teknik och innehåll är inriktat på att göra det möjligt för användaren att vara ett med träningen så att de får ut mer från varje gymbesök och utvecklar en sann passion för träning och i sin tur ökat deltagande, engagemang och retention.”

EN UNIK BLANDNING AV INTERAKTIV PERSONLIG TRÄNING
Det är inte bara de vackra filmerna som gör Freemotion 22 SERIES till en banbrytande cardio serie. Det omfattande urvalet av mer än 100 världsberömda tränare och professionella olympiska idrottare är enastående och tar träningen till en ny dimension. Genom att kombinera instruktioner av högsta kvalitet och motivation med fängslande berättande ansikte mot ansikte, dela intressant information om platsen och dess historia, prata med lokalbefolkningen längs med vägen och ge glimtar in i deras liv som efterliknar verklig interaktion engageras användaren av sin tränares personlighet.

"Dessa  iFit superstjärnor erbjuder mycket mer än bara träningspass och väcker verkligen sessionerna till liv", säger Dan. ”På grund av den unika stilen med interaktiv personlig träning känns det som att du känner dessa människor och eftersom träningen i Freemotion 22-SERIEN är progressiv, är skönheten att du växer tillsammans -utvecklas en djupare känsla av anknytning längs den delade resan. Ur operatörens perspektiv driver detta närvaro, engagemang och kvarhållning eftersom användarna inte kan vänta med att komma tillbaka till utrustningen och fortsätta sina givande resor med sina iFit favorittränare."

Personliga tränare kan också dra nytta av att utnyttja den tränarledda kraften i 22 SERIEN. Genom att rikta en klient mot ett specifikt träningspass eller träningsserie anpassat till individens program och mål kan Personliga Tränare hålla dem på rätt spår och gå mot sina önskade resultat samtidigt som de ger dem självförtroende att träna mellan sessionerna.

”Branschen blir mer teknologidriven för varje sekund; det handlar inte om när vi anammar det utan hur", säger Dan. ”Vi tror verkligen att genom att fokusera den interaktiva anslutna träningsupplevelsen, levererad genom 22 SERIEN, placerar operatörerna sig i framkant för att möta utmaningarna i den nya träningsåldern och dra nytta av möjligheterna och placera sig för långsiktig framgång.”

Se produkterna här