• Snabba leveranser
  • Eget lager
  • Öppet köp i 14 dagar

SUMMER SALE upp till 70%

Träna mångsidigt med fria vikter och viktstänger från Master Fitness. Här hittar du allt från internationella och teknikstänger, curl- tricpes- och hex bar samt fasta skivstänger. Tillbehör och förvaringslösningar finner du längst ner på sidan.

Master Fitness Skivstång

Master Fitness Skivstång Dam

Master Fitness Teknikstång

Master Fitness Skivstångsset

Master Fitness Curlstång

Master Fitness Tricepsstång

Master Fitness Hex Bar

Master Fitness Fast stång

Tillbehör för skivstänger

Förvaring för skivstänger

Master Fitness - Viktstänger och fria vikter

Master Fitness är en ett av de största varumärkena hos oss på Träningsmaskiner.com. De sätter en ära i att erbjuda ett stort sortiment av skivstänger på alla nivåer.

I basutbudet erbjuds skivstänger, s.k. ”skolstänger”. Dessa stänger är helt massiva, utan några rörliga delar, anpassade för viktskivor med en håldiameter på 25 resp. 30 mm.

I detta segment har 25 mm storleken länge varit den dominerande dimensionen, jämfört med Tyskland där 30 mm varit absolut vanligast. Med de alltmer utsuddade nationalitetsgränserna går det att hitta alla storlekar även i Norden.

Masters största stolthet bland skivstänger är givetvis de internationella skivstängerna som är avsedda att användas med viktskivor med 50 mm håldiameter.

Samtliga dessa har roterande ytterändar eller s.k ”Sleeves”.

De mer avancerade skivstängerna roterar med flera olika nållager. På IWF stänger, som är byggda för tyngdlyftning, har hela 10st. nållager.
Om man istället väljer en IPF stång som är avsedd för styrkelyft, är ytterändarna utrustade med robusta glidlager i brons – detta eftersom man då önskar en annan typ av rotation.

Förutom själva rotationen på ytterändarna är givetvis stålet i skivstången en av de absolut viktigaste komponenterna. De finaste stänger är tillverkade av ett stål med en härdning och en ytbehandling som tillåter väldigt tung belastning, samtidig som den har en flexibilitet som gör att stången återgår till ursprunget även efter extremt tung belastning.

Den starkaste ytbehandlingen man kan välja är hårdkrom. Om man önskar en färg på greppytan är cerakote behandling det finaste vi kan erbjuda. Vi använder endast amerikansk cerakote färg som även är vanlig inom vapenindustrin

Även Lättringen på greppdelen är en otroligt viktig komponent, denna ska säkra ett bra grepp och samtidigt som den inte får riva några händer. Vi använder nästan uteslutande 1,2 mm lättring på våra internationella skivstänger.

Normaldiametern på greppytan är 28 mm vilket är en standard som förekommit under många år. De skivstänger som tillverkas specifikt för kvinnor är något lättare samt har en greppdiameter på 25 mm vilket gör den mer lämplig för något mindre händer.

Vi räds inte från att ge våra internationella skivstänger från Master omfattande garantivillkor. De mer avancerade stängerna har livstidsgaranti. Detta är bevis för vilken trygghet vi känner för den höga kvalitet både på material som används, men också med vilken omsorg stängerna får vid tillverkningen för hand.

Snabba leveranser Välj mellan flera leveranssätt
Eget lager Stort lager, snabba leveranser
Öppet köp 14 dagars returrätt
Alltid säkra betalningar Få först, betala senare

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan