• Snabba leveranser
  • Eget lager
  • Öppet köp i 14 dagar

TILL LAGERTÖMNING

Tillbaka
Funktionell > Air bike > Airbike & Attack bike > ASSAULT AIRBIKE - CLASSIC
Assault

ASSAULT AIRBIKE - CLASSIC

EXPERTENS FAVORIT
ASSAULT AIRBIKE - CLASSIC
Beskrivning

Beskrivning

Assault Airbike är populär inom CF och ger en extremt tuff träning. En "måste-ha" maskin på gym för högintensiv konditionsträning.

Tänk på att en Assault Bike aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot.  

Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin Assault Bike.  

Recension från Bäst i test

Airbike av högsta kvalitet för intensiv träning och intervallpass
Assault Fitness AirBike är en mycket välbyggd airbike för korta och intensiva intervallpass. Den passar särskilt bra som en del av ett högintensivt crossfitpass och ger därmed extremt tidseffektiv träning. Fördelen är att du aktiverar samtliga stora muskelgrupper och att träningsmomentet är skonsamt för knän och leder. Det krävs nästan ingen förinställning utan det är bara att hoppa upp på cykeln och efter några sekunder är du igång.

Design och konstruktion
Den är konstruerad för att lätt kunna flyttas och för att man ska komma igång med träningen så fort som möjligt. Det innebär att den har sparsamt med andra finesser som exempelvis finns på motionscyklar. Till exempel så är displayen inte bakgrundsbelyst, den finns endast ett fåtal träningsprogram och ingen avlastningsyta för vattenflaska eller telefon. Nackdelen med airbikes är ljudnivån och den blir svårt att exempelvis se en film under träningspasset. Det finns även ett fotstöd där du kan placera fötterna om du bara vill använda armarna i träningen. Airbike står stabilt på marken även vid väldigt hög belastning och det finns justerbara skruvar under fötterna för att jämna ut ojämnt underlag.

Tidseffektiv kaloriförbränning
Det finns två förinställda träningsprogram med väldigt korta tidsintervaller, 20 sekunder träning och 10 sekunder vila samt tvärtom. Det går också att välja antal kalorier som målbild vilket innebär att du cyklar tills du uppnått det angivna antalet kalorier. Eftersom man använder både armar och ben i en hög frekvens så blir träningen oerhört energikrävande och mycket effektiv. Detta gör Airbike till kanske världens bästa motionscykel för tidseffektiv kaloriförbränning. Vi vill också ge ett plus i kanten för att det finns informativa intruktionsvideos – se specifikation – med tips på utmanande träningsprogram.

Assault Fitness AirBike är en fantastisk airbike som passar dig som gillar mjölksyra och svettiga intervallpass. Vi har långtidstestat just denna modell och kan konstatera att den är extremt välbyggd och klarar tuffa påfrestningar. Planerar du att bygga ett eget crossfitgym eller komplettera ditt nuvarande hemmagym med en airbike - då är detta ett mycket bra val!

+ Utmärkt byggkvalitet, okomplicerad
- Inga avlastningsytor, ej bakgrundsbelyst display

Recension från Bäst i test på Kostnord.se

Kompakt airbike med fantastisk display och hög komfort
Assault Bike Classic är lite mindre än andra airbikes och mäter endast 130x60 och har en höjd på 123 cm. Den låga höjden gör den till det bästa valet för dig som är kort. Sadeln är väldigt enkelt att justera och kan justeras för att passa bra för alla längder mellan 155 cm och 195 cm.

Sett till funktionalitet är Assault Airbike bra, men det finns snarlika alternativ till ett bättre pris. Det som gör att vi ändå rekommenderar Assault Classic är displayen som är avsevärt mycket bättre än konkurrenterna och att den är väldigt kompakt. På displayen kan man se all träningsdata man vill och lite till.

Assault Bike Classic är tillverkad nästan helt i metall vilket gör konstruktionen robust och den kommer inte gå sönder i första taget. Vikten på maskinen i kombination med den lite mindre golvytan gör den dock lite mindre stabil och den kan gunga lite när man tränar riktigt hårt.

Tittar man på vad kunderna säger om den gillar de framförallt den höga komforten i sadel, handtag och pedaler. Den smarta designen gör också att handtagen aldrig hamnar i vägen för knäna.

Den stora nackdelen med Assault Bike Classic är att man använder sig av kedjedrift istället för remdrift. För funktionaliteten spelar det ingen större roll men kedjan kräver regelbunden service med inoljning. Den låter också lite mer än konkurrenterna som använder rem.

 Fördelar
- Tar upp liten golvyta
- Enkel och tydlig display
- Hög kvalitet tillverkad i metall

Nackdelar
- Använder kedja istället för rem
- Lite sämre stabilitet

Recension från Konsumenttester.se

+ Perfekt för intensiv träning
+ Du kommer enkelt och snabbt igång
+ Skonsam träning
+ Passar bra för crossfit
+ Helkroppsträning – aktiverar alla stora muskelgrupper
- Kanske lite väl simpel för vissas smak

Som bästa premiumval utses Assault Fitness Airbike Classicsom är en hybrid motionscykel för intensiv men skonsam helkroppsträning. Assault Fitness Airbike Classic är en typ av motionscykel som är utvecklad för kortvarig och intensiv intervallträning och är speciellt anpassad för högintensiv crossfit träning. Det gör träningen enormt tidseffektiv. Den stora fördelen är att man aktiverar alla stora muskelgrupper samtidigt som träningen är skonsam för knän och leder. Den kräver knappt någon förinställning, du kan sätta dig på cykeln och är igång nästan direkt. För dig som älskar att ta ut dig och vill få ut maximalt av din träning är  Assault Fitness Airbike Classic ett bra val. Skaderisken är minimal på grund av de skonsamma träningsmomenten.

Enkel och lättflyttad
Assault Fitness Airbike Classic är konstruerad för att enkelt kunna flyttas, så att man kan komma igång med träningen så snabbt som möjligt. Det innebär att den har få andra finesser som är vanliga på andra motionscyklar. Displayen är inte bakgrundsbelyst och träningsprogrammen är få. Det finns inte heller någon plats för vattenflaska eller mobiltelefon, vilket är vanligt på andra modeller. Om man tänkt att man ska se film under träningspasset ska man tänka på att ljudnivån kan bli hög eftersom motståndet är luftstyrt.

En motionscykel som erbjuder helkroppsträning
Vill du bara använda armarna under träningen, finns det fotstöd som man använda för att  placera fötterna på. Cykeln står stabilt även vid hög belastning. Har du ett något ojämnt  underlag finns det justerbara skruvar undertill som gör att cykeln kan stå helt stadigt. Effektiv träning och förbränning får man med de två förinställda träningsprogrammen. De har korta intervaller på 20 sek träning och 10 sek vila och tvärtom. Vill man kan man istället välja antalet förbrända kalorier som intervall. Det innebär att du cyklar tills målet av förbrända kalorier är uppnått.

Motionscykel som ger effektiv träning
Träningen blir otroligt energikrävande och effektiv, eftersom man använder både armar och ben intensivt. Det gör Airbike till en av de bästa motionscyklarna i världen för tidseffektiv kaloriförbränning. Det finns informativa instruktionsvideos om man är osäker på hur man ska använda den som bäst. Dessa går igenom olika utmanande träningsprogram och ger tips.

Slutligen, den här motionscykeln riktar sig till den som vill träna intensivt och effektivt, som gillar att maximera träningen, som vill ha allsidig träning men ändå skonsam på en robust cykel.

 

Egenskaper

Egenskaper

Artikelnummer6-60190
EAN-kod894458001630
VarumärkeAssault
Display
TidJa
DistansJa
HastighetJa
RPMJa
KcalJa
WattJa
PulsJa
Antal program 

Antal program

Många träningsmaskiner har färdiga träningsprogram inlagda i styrenheten. Detta kan t.ex. vara intervallprogram, program för uppförsbackar, viktminskningsprogram med mera. Ett bra urval av färdiga program hjälper till att ge bra variation i träningen.
3 st
Mått & Vikt
Längd130 cm
Bredd60 cm
Höjd123 cm
Vikt44,5 kg
Rekommenderad användarlängd155 - 195 cm
Sadelhöjd min83 cm
Sadelhöjd max108 cm
Fysiska egenskaper
Max användarvikt160 kg
Funktioner
BluetoothJa
HandpulssensorNej
Trådlös pulsmottagningJa (pulsbälte ingår ej)
TransporthjulJa
Motor & Drivsystem
Motståndssystem 

Motståndssystem

Motståndssystem i träningsmaskiner är en mekanism som används för att skapa motstånd under träningen så att musklerna får arbeta hårdare. Det finns flera olika typer av motståndssystem som används i träningsmaskiner, de vanligaste:

Mekaniskt motstånd: Det här systemet använder en kombination av tyngder och vajrar för att skapa motstånd. Det är det mest vanliga systemet i traditionella gym och hemmagym.

Magnetiskt motstånd: Det här systemet använder magnetiska krafter för att skapa motstånd. Det är vanligtvis tystare och mer precist än mekaniskt motstånd.

Luftmotstånd: Det här systemet använder luftflödet för att skapa motstånd. Det är vanligtvis det mest realistiska motståndet eftersom det skapar motstånd som ökar proportionellt med hastigheten på rörelsen, precis som det skulle vara ute i det verkliga livet.

Elmotstånd: Det här systemet använder elektronik för att skapa motstånd. Det är vanligtvis mycket precist och lätt att justera, men det kan vara dyrt.

Vattenmotstånd: Det här systemet använder vatten för att skapa motstånd. Denna typ är vanligt i roddmaskiner och är vanligtvis naturligare och ger en bättre känsla av bevegelighet än andra motståndssystem, men det är också vanligtvis dyrare och tar mer plats.

Vilken typ av motståndssystem som är bäst för dig beror på dina specifika träningsbehov och preferenser. Det är viktigt att prova olika maskiner och välja den som känns mest bekväm och ger det motståndet du behöver för att uppnå dina träningsmål.
Luftmotstånd
DrivsystemKedjedrift
Garanti
Garantitid - Användning i hemmiljö1 år
Garantitid - Semikommersiell användning1 år
Garantitid - Kommersiell användning1 år
AnvändningsområdeBostadsrättsföreningar, CF-box, Föreningar, Företagsgym, Gym, Hemmabruk, Mindre hotell, Proffessionell miljö, Större hotell

Bästsäljare inom airbike & attack bike

EXPERTENS FAVORIT
ASSAULT AIRBIKE - CLASSIC

Assault Bike | Crosstrainer – Bättre

11 790 kr
14 200 kr
-17%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Schwinn Airdyne AD6
Airbike – Bättre
8 622 kr
9 990 kr
-14%
Kampanj
Kraftmark Airbike
13 800 kr
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Schwinn Airdyne AD2

Airbike – Bättre

10 999 kr
Snabba leveranser Välj mellan flera leveranssätt
Eget lager Stort lager, snabba leveranser
Öppet köp 14 dagars returrätt
Alltid säkra betalningar Få först, betala senare

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan