• Snabba leveranser
  • Eget lager
  • Öppet köp i 14 dagar

REA upp till 70%

Tillbaka
Kondition > Träningsmaskiner > Crosstrainer > Abilica Premium FC BT, Crosstrainer
Abilica

Abilica Premium FC BT, Crosstrainer

Abilica Premium FC BT, Crosstrainer
Beskrivning

Beskrivning

Abilica Premium FC BT är en crosstrainer speciellt designad för företagsmarknaden och de som vill ha det bästa.

Lämplig för dig som har tydliga träningsmål och höga komfortkrav. Justerbart ryggstöd i pedalerna. Stor och robust crosstrainer med elektromagnetisk motstånd (EMS) och steglängd på 51 cm.

Starkt motstånd innebär att Abilica Premium FC BT erbjuder utmaningar för även de som är bra tränade. Förstärkt konstruktion för att motstå flera timmar av daglig användning. Justerbara skenor låter dig ställa in pedalerna till fem olika nivåer med gradvis ökande motbacke. Perfekt för olika träningspass i olika muskelgrupper.

Dator med inbyggd Bluetooth för anslutning av iPad / iPhone och Android-surfplattor. Med gratisappen iConsole + Training och Kinomap kan du bland annat skapa en rutt på Google Maps var du än vill i världen och se bilder på gatunivå i Google StreetView när du tränar. Motståndet anpassas automatiskt till terrängen för en så realistisk upplevelse som möjligt. Med gratisappen ZWIFT har du möjlighet att köra träningsprogram som låter dig träna och tävla i en virtuell värld mot dig själv och andra.

Lämplig för personer med kroppsvikt upp till 200 kg. Tunga transporthjul i PVC gör att produkten kan flyttas enkelt.

Recension från Bäst i test

Zwiftkompatibel crosstrainer med hög maximal användarvikt och generös steglängd
Abilica Premium FC BT ser inte ut att vara mycket till crosstrainer men bakom den diskreta designen gömmer sig mycket muskler. Den är byggd för att passa alltifrån korta till resliga användare och tål en överraskande hög maximal användarvikt på 150 kg. Crosstrainerns tunga svänghjul på 9 kg är placerat i fronten och den har en ovanligt generös steglängd som bidrar till ett skönt rörelsemönster.

Stabil och slimmad crosstrainer med elektromagnetiskt motstånd
Abilica Premium FC BT kombinerar stabilitet med en slimmad och avskalad design.
Inuti hittar vi ett elektromagnetiskt bromssystem (EMS) som nästan ljudlöst reglerar motståndet från en låg nivå upp till en nivå som även kommer ge den vältränade mjölksyra. EMS är en motståndstyp att föredra framför servomagnetiskt motstånd eftersom det kräver mindre underhåll, har längre hållbarhet och kan erbjuda ett högre maxmotstånd.

När crosstrainern används hamnar fotpedalerna som mest 42 cm ovanför golvet, därför är det extra viktigt att vara uppmärksam på takhöjden. Det innebär att om din längd är 180 cm så behöver din takhöjd vara minst 222 cm, gärna lite till för att vara på säkra sidan. Vis av erfarenhet kan vi säga att källare riskerar att vara i farozonen, om du är osäker så kontrollmät innan köp!

Upptäck den spännande träningsappen Zwift
Träningsdatorn har liknande design som många av Abilicas andra konditionsmaskiner där den gemensamma nämnaren är användarvänlighet. I biblioteket hittar vi ett brett urval av träningsprogram, inklusive pulsstyrda program med stöd för trådlöst pulsbälte. Runt konsolen finns även ett USB-uttag där du kan ladda din mobila enhet under träningspasset samt en hylla för placering av telefon eller surfplatta.

Dessutom är den kompatibel med träningsappen Zwift som tillför en helt ny dimension till din träning. Som betalande medlem kan du träna med andra användare världen över i fiktiva miljöer, det är både roligt och motiverande. En prenumeration kostar ca 150:-/månad och kommer med en månads uppsägningstid.

Perfekt crosstrainer för den tekniskt intresserade familjen
Abilica Premium FC BT är en utmärkt crosstrainer för hela familjen och passar samtidigt dig som är längre eller väger lite mer, förutsatt att takhöjden är tillräcklig. Gillar du att kolla på surfplattan samtidigt som du tränar kommer du gilla den smidiga hyllan där du kan placera din mobila enhet, dessutom finns det ett USB-uttag precis ovanför displayen som kan hjälpa till med laddningen.

+Zwiftkompatibel, elektromagnetisk motstånd, generös steglängd, hög maximal användarvikt
- Hög pedalhöjd

Recension från Bäst i test på Kostnord.se

Robust och kraftfull maskin i premiumsegmentet väl lämplig både hemma och i företagsmiljö.
Abilica Premium FC BT är en stor, robust crosstrainer med otroliga funktioner. Crosstrainern väger 84 kg och har en svänghjulsdrift på 9 kg. Den har även 32 olika motståndsnivåer. Det elektromagnetiska motståndet som ingår har en steglängd på 51 cm. En ytterligare funktion är handpulssensorn. Crosstrainern har pedaler med reglerbart ryggstöd för att du ska bli så bekväm som möjligt. Pedalerna har även fem olika nivåer som bestämmer vilken lutning du får. Produkten är försedd med tunga transporthjul, vilket gör det smidigt ifall du vill bege dig någon annanstans.

Crosstrainern fungerar bra och känns ergonomisk även under längre träningspass. Likt vår andra listade Abilica-produkt går denna också att ansluta via Bluetooth till dina surfplattor. Även till den här crosstrainern kan du ladda ner appen iConcole+ där du kan ta fram en träningsrunda med hjälp av Google Maps. Denna plats kan i stort sätt vara var som helst i världen och du kan därpå få upp en gatuvy via StreetView. Om appen inte tillfredsställer dina behov finns en annan gratisapplikation som heter ZWIFT. Den fungerar lite annorlunda då appen är till för att träna eller tävla med utomstående, genom virtuella träningsprogram men även detta är något väl värt att kolla upp. 

Garantin för denna produkt gäller i 1 år. Crosstrainern har fått mycket höga betyg av konsumenter. Dess många lönsamma funktioner gör att vi väljer att utse denna crosstrainer till det bästa premiumvalet.

Fördelar
- Toppkvalitet
- Hela 51cm steglängd
- Inställbar lutning

Nackdelar
- Priset

 

Egenskaper

Egenskaper

ArtikelnummerMy373611
EAN-kod7051943736115
VarumärkeAbilica
Display
TidJa
DistansJa
HastighetJa
RPMJa
KcalJa
WattJa
PulsJa
Antal program 

Antal program

Många träningsmaskiner har färdiga träningsprogram inlagda i styrenheten. Detta kan t.ex. vara intervallprogram, program för uppförsbackar, viktminskningsprogram med mera. Ett bra urval av färdiga program hjälper till att ge bra variation i träningen.
14 st
Mått & Vikt
Längd170 cm
Bredd65 cm
Höjd183 cm
Vikt72 kg
Pedalhöjd19 cm
Höjd över golvet19 cm
Fysiska egenskaper
Max användarvikt200 kg
Steglängd 

Steglängd

För att få ett bra träningsresultat är det viktigt att du köper en crosstrainer med tillräckligt lång steglängd - ca 40 cm för bakhjulsdriven och ca 50 cm för framhjulsdriven är att rekommendera.
51 cm
Funktioner
BluetoothJa
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmottagningJa
TransporthjulJa
HopfällbarNej
Motor & Drivsystem
Motståndssystem 

Motståndssystem

Motståndssystem i träningsmaskiner är en mekanism som används för att skapa motstånd under träningen så att musklerna får arbeta hårdare. Det finns flera olika typer av motståndssystem som används i träningsmaskiner, de vanligaste:

Mekaniskt motstånd: Det här systemet använder en kombination av tyngder och vajrar för att skapa motstånd. Det är det mest vanliga systemet i traditionella gym och hemmagym.

Magnetiskt motstånd: Det här systemet använder magnetiska krafter för att skapa motstånd. Det är vanligtvis tystare och mer precist än mekaniskt motstånd.

Luftmotstånd: Det här systemet använder luftflödet för att skapa motstånd. Det är vanligtvis det mest realistiska motståndet eftersom det skapar motstånd som ökar proportionellt med hastigheten på rörelsen, precis som det skulle vara ute i det verkliga livet.

Elmotstånd: Det här systemet använder elektronik för att skapa motstånd. Det är vanligtvis mycket precist och lätt att justera, men det kan vara dyrt.

Vattenmotstånd: Det här systemet använder vatten för att skapa motstånd. Denna typ är vanligt i roddmaskiner och är vanligtvis naturligare och ger en bättre känsla av bevegelighet än andra motståndssystem, men det är också vanligtvis dyrare och tar mer plats.

Vilken typ av motståndssystem som är bäst för dig beror på dina specifika träningsbehov och preferenser. Det är viktigt att prova olika maskiner och välja den som känns mest bekväm och ger det motståndet du behöver för att uppnå dina träningsmål.
Elektromagnetiskt motstånd
Drivning 

Drivning

En framhjulsdriven crosstrainer ger ett lägre, skonsammare steg som är likt längdåkning medan en bakhjulsdriven crosstrainer ger ett högre och mer utmanande steg. Har du mycket problem med knä, rygg etc så bör du välja en framhjulsdriven.
Framhjulsdriven
Svänghjulsvikt 

Svänghjulsvikt

Vikten på svänghjulet är viktig utifrån vilken typ av träning du vill göra. Ska du trampa långa stunder kan du klara dig med ett svänghjul som väger mellan 4–6 kg. Önskar du hårt motstånd eller vill köra snabba intervall kan det hända att du behöver ett svänghjul som väger mellan 6–20 kg. Tumfingerregeln är att tyngre svänghjul ger jämnare tramprörelser när det är mycket motstånd på träningsmaskinen.
9 kg
Garanti
Garantitid - Användning i hemmiljö5 år
Garantitid - Semikommersiell användning5 år
Garantitid - Kommersiell användningGarantin gäller ej
AnvändningsområdeBostadsrättsföreningar, Föreningar, Företagsgym, Hemmabruk, Mindre hotell
Garantivillkor5 år på ram, utbytbara delar 2 år. Slitagedelar 1 år.

Bästsäljare inom crosstrainer

Titan LIFE Athlete C55, Crosstrainer
Crosstrainer - Bra
6 499 kr
8 699 kr
-25%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Abilica Premium FC BT, Crosstrainer
17 463 kr
19 999 kr
-13%
Kampanj
Bowflex Max Trainer M3, Trappmaskin
Trappmaskin - Bättre
13 884 kr
16 490 kr
-16%
Kampanj
Master Fitness CR30, Crosstrainer
Crosstrainer - Bättre
7 355 kr
9 200 kr
-20%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Gymstick GX 4.0 Crosstrainer
5 315 kr
6 890 kr
-23%
Kampanj
Gymstick GX 8.0 Crosstrainer
9 096 kr
10 490 kr
-13%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Bowflex Max Trainer M6I, Trappmaskin
18 990 kr
22 990 kr
-17%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Gymstick Pro 20.0, Crosstrainer
19 890 kr
27 990 kr
-29%
Kampanj
Snabba leveranser Välj mellan flera leveranssätt
Eget lager Stort lager, snabba leveranser
Öppet köp 14 dagars returrätt
Alltid säkra betalningar Få först, betala senare

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan