• Snabba leveranser
  • Eget lager
  • Öppet köp i 14 dagar

TILL LAGERTÖMNING

Tillbaka
Kondition > Träningsmaskiner > Roddmaskin > Concept 2 RowErg, Roddmaskin
Concept 2

Concept 2 RowErg, Roddmaskin

Concept 2 RowErg, Roddmaskin
Beskrivning

Beskrivning

Bäst i test enligt Bäst-i-test.se!

Concept 2 RowErg är med all rätt Sveriges mest populära roddmaskin. Nu uppgraderad till PM5-displayen har den blivit ett mycket prisvärt val bland de bästa roddmaskinerna. Concept2 har genom åren vunnit tester i åtskilliga erkända fitnesstidningar runt om i världen. Både rena funktionsjämförelser och slitagetester.

Med luftmotståndet byggs motståndet steglöst upp allt eftersom du kommer upp i dragstyrka under träningspasset. Det ger en mycket skonsam roddrörelse.

Monitorn PM5 ger exakta data för träningen och presenterar på monitorn en stor mängd olika typer av data som du även kan lagra i ett USB-minne. Träningsdatan syns bra mha bakgrundsbelysningen. Justerbar monitorarm.

Det ergonomiska roddhandtaget ger bra fäste och säkerställer en bra roddposition. Slidebanan där sitsen glider på är välbalanserad och slitstark.

Användare rekommenderas att uppdatera mjukvaran till den senaste versionen. Här finns steg för steg instruktioner på engelska hur ni går till väga: http://www.concept2.com/service/software/concept2-utility

RowErg är nya namnet på roddmaskinen Model D från Concept2. Den har samma mått som Model D, ex är sitsen 36 cm från golvet.
RowErg finns också att få med högre ben, som gör att höjden till golvet blir 51 cm.

Recension från Bäst i test

Förstklassig byggkvalitet, roddrörelse och motstånd, passar den som vill ha allt
Concept 2 RowErg är något av ett tekniskt mästerverk och har en superb byggkvalitet som tål lång och flitig användning. Ramen av aluminium ger RowErg en mycket låg maskinvikt och dess generösa längd lämnar gott om utrymme för såväl korta som mycket långa roddare. Roddmaskinen finns även i en Tall-version som är utrustad med något högre ben vilket kan vara bra för personer som har begränsad rörlighet. Då ramen enkelt tas isär i två delar är RowErg dessutom lätt att flytta och förvara.

RowErg har en yteffektiv konstruktion och passar såväl långa distanspass som tuffa, korta intervaller. Träningsdatorn är ganska avancerad och har alla de program och funktioner en professionell roddare kan tänkas behöva. Displayen har fått ett rejält lyft med PM5-monitorn och har numera bland annat bakgrundsbelysning och trådlös pulsmottagare.

Avancerad träningsdator
Med uppgraderingen kan träningsdatorn spara upp till 1000 träningspass i minnet och det är blivit mycket enklare att koppla ihop flera roddmaskiner, exempelvis vid tävling. Storleksmässigt är displayen i minsta laget, men ändå tillräckligt stor för att förbli tydlig genom hela roddrörelsen. Vi rekommenderar starkt att man lägger tid på att hitta rätt roddteknik för att få så effektiv och skonsam träning som möjligt. Vi kan exempelvis rekommendera det här videoklippet från Concept 2.

Concept 2 RowErg riktar sig både till elitutövare och vardagsmotionärer som kräver högsta kvalitet och är villiga att betala för det. Den är yteffektiv och passar såväl långa distanspass som tuffa, korta intervaller samt ger effektiv träning för hela kroppen.

+ Förstklassig roddrörelse & byggkvalitet samt motstånd, sofistikerad & intuitiv träningsdator, låg vikt
- Något liten display

Egenskaper

Egenskaper

ArtikelnummerCN-41820
EAN-kod848688027120
VarumärkeConcept 2
Display
TidJa
DistansJa
HastighetJa
RPMJa
KcalJa
WattJa
PulsJa
ÅterhämtningNej
SkanningNej
Mått & Vikt
Längd240 cm
Bredd60 cm
Höjd90 cm
Vikt26 kg
Mått hopfälld90 x 62 x 138 cm
Sittshöjd36 cm
Fysiska egenskaper
Max användarvikt225 kg
Funktioner
BluetoothJa
HandpulssensorNej
Trådlös pulsmottagningJa (pulsbälte ingår ej)
TransporthjulJa
HopfällbarJa
Motor & Drivsystem
Motståndssystem 

Motståndssystem

Motståndssystem i träningsmaskiner är en mekanism som används för att skapa motstånd under träningen så att musklerna får arbeta hårdare. Det finns flera olika typer av motståndssystem som används i träningsmaskiner, de vanligaste:

Mekaniskt motstånd: Det här systemet använder en kombination av tyngder och vajrar för att skapa motstånd. Det är det mest vanliga systemet i traditionella gym och hemmagym.

Magnetiskt motstånd: Det här systemet använder magnetiska krafter för att skapa motstånd. Det är vanligtvis tystare och mer precist än mekaniskt motstånd.

Luftmotstånd: Det här systemet använder luftflödet för att skapa motstånd. Det är vanligtvis det mest realistiska motståndet eftersom det skapar motstånd som ökar proportionellt med hastigheten på rörelsen, precis som det skulle vara ute i det verkliga livet.

Elmotstånd: Det här systemet använder elektronik för att skapa motstånd. Det är vanligtvis mycket precist och lätt att justera, men det kan vara dyrt.

Vattenmotstånd: Det här systemet använder vatten för att skapa motstånd. Denna typ är vanligt i roddmaskiner och är vanligtvis naturligare och ger en bättre känsla av bevegelighet än andra motståndssystem, men det är också vanligtvis dyrare och tar mer plats.

Vilken typ av motståndssystem som är bäst för dig beror på dina specifika träningsbehov och preferenser. Det är viktigt att prova olika maskiner och välja den som känns mest bekväm och ger det motståndet du behöver för att uppnå dina träningsmål.
Luftmotstånd
Garanti
Garantitid - Användning i hemmiljö2 år
Garantitid - Semikommersiell användning2 år
Garantitid - Kommersiell användning2 år
AnvändningsområdeBostadsrättsföreningar, CF-box, Föreningar, Företagsgym, Gym, Hemmabruk, Mindre hotell, Proffessionell miljö, Större hotell
Garantivillkor5 år på ramdelar, 2 år på resten utom slitdelar så som tex remmar

Bästsäljare inom roddmaskin

Concept 2 RowErg, Roddmaskin
Roddmaskin - Bäst
14 000 kr
15 880 kr
-12%
Kampanj
Titan LIFE Rower Amroc A5.0, Roddmaskin
7 999 kr
10 990 kr
-27%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
EXPERTENS FAVORIT
Master Fitness R6040 Black, Roddmaskin
Roddmaskin - Bäst
11 479 kr
14 700 kr
-22%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Gymstick GR 6.0, Roddmaskin
4 590 kr
6 289 kr
-27%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Master Fitness R6030 Black, Roddmaskin
Roddmaskin - Bättre
10 159 kr
13 500 kr
-25%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Kraftmark Rowing Machine
6 990 kr
11 840 kr
-41%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Tunturi Fitness Cardio Fit R30 Rower, Roddmaskin
4 018 kr
4 590 kr
-12%
Kampanj
Titan LIFE Rower Trainer R10, Roddmaskin
Roddmaskin - Bra
2 799 kr
3 999 kr
-30%
Kampanj
Snabba leveranser Välj mellan flera leveranssätt
Eget lager Stort lager, snabba leveranser
Öppet köp 14 dagars returrätt
Alltid säkra betalningar Få först, betala senare

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan