• Snabba leveranser
  • Eget lager
  • Öppet köp i 14 dagar

TILL LAGERTÖMNING

Tillbaka
Kondition > Träningsmaskiner > Spinningcykel > Titan LIFE Trainer S11, Spinningcykel
Titan LIFE

Titan LIFE Trainer S11, Spinningcykel

Titan LIFE Trainer S11, Spinningcykel
Beskrivning

Beskrivning

Titan Life S11 Indoor Bike kan rekommenderas för den krävande motionisten.

Med det 13 kg tunga svänghjulet bjuder cykeln på en lätt och glidande träningsupplevelse.

Datorn visar viktig träningsinfo som tid, hastighet, distans, kaloriförbränning samt har en scan-funktion. Styr och sadel kan justeras horisontellt och vertikalt.
Dessutom har styret flera greppositioner. Indoor S'11 är utrustad med en komfortabel sportsadel med långa turer i åtanke. Pedalerna är utrustade med hållare för snabb och säker fastsättning av inomhusskor.

Recension från Bäst i test

Billig och smidig spinningcykel med träningsdator
Titan Life Trainer S11 är en spinningcykel i budgetklassen med träningsdator och hög användarvänlighet. Det är förhållandevis enkelt att hitta en bra ergonomisk sittställning vilket gör att man snabbt kommer igång med träningen. Den drivs av en rem och motståndet är tillräckligt utmanade även för en vältränad person. Remdriften borde göra cykeln mycket tystgående, men tyvärr hörs ett monotont ljud när man lägger på lite motstånd vilket kan upplevas irriterande.

Avskalad träningsdator
S11 är utrustad med en enklare träningsdator med några få knappar. Träningsdatorn visar upp den nödvändigaste träningsinformationen såsom tid, distans, hastighet och kaloriförbrukning. Tyvärr är den inte bakgrundsbelyst så i ett dåligt upplyst rum är det svårt att överblicka sin träning.

Motståndet justeras enkelt med den steglösa rattjusteringen vilket är smidigt när man är riktigt utmattad och vill ha det så okomplicerat som möjligt. Vi gillar att pedalerna är utrustade med clips eftersom det gör rundtrampet mera följsamt vid hög belastning och minskar risken för skador.

Mobil med begränsad sitthöjd

S11 har som de flesta andra spinningcyklar två transporthjul, dessa är placerade fram på cykeln. Den har dessutom en låg maskinvikt vilket gör den mycket lätt att flytta. Tyvärr medför detta också att cykeln blir aningen ostadig vid högre frekvenser. Den har en skön sadel som fungerar bra även under längre cykelpass. Vi gillar utformningen på styret som erbjuder flera olika grepp och det är enkelt att byta ställning under passet. För personer över ca 185 cm är risken överhängande att maxhöjden på sadeln är för knapp för en optimal sittställning.

Titan Life Trainer S11 riktar sig till korta och medellånga motionärer som är ute efter en snygg och billig spinningcykel med clips. Storleken på cykeln gör att den passar bra i ett hem där utrymmet är begränsat.

+ Lätt att flytta, träningsdator inkluderad, clips
- Ej bakgrundsbelyst display, irriterande motståndsljud, ostadig vid hög frekvens

Egenskaper

Egenskaper

Artikelnummer270-000290
EAN-kod5701000310018
VarumärkeTitan LIFE
Display
TidJa
DistansJa
HastighetJa
RPMNej
KcalJa
WattNej
PulsJa
Antal program 

Antal program

Många träningsmaskiner har färdiga träningsprogram inlagda i styrenheten. Detta kan t.ex. vara intervallprogram, program för uppförsbackar, viktminskningsprogram med mera. Ett bra urval av färdiga program hjälper till att ge bra variation i träningen.
0 st
Mått & Vikt
Längd109 cm
Bredd50 cm
Höjd108 cm
Vikt33 kg
Rekommenderad användarlängd150 - 195 cm
Sadelhöjd min84 cm
Sadelhöjd max103 cm
Fysiska egenskaper
Max användarvikt125 kg
PedalerKorg
Funktioner
BluetoothNej
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmottagningNej
FlaskhållareNej
TransporthjulJa
Horisontell justering sadelJa
Vertikal justering sadelJa
Horisontell justering styreNej
Vertikal justering styreJa
Motor & Drivsystem
Motståndssystem 

Motståndssystem

Motståndssystem i träningsmaskiner är en mekanism som används för att skapa motstånd under träningen så att musklerna får arbeta hårdare. Det finns flera olika typer av motståndssystem som används i träningsmaskiner, de vanligaste:

Mekaniskt motstånd: Det här systemet använder en kombination av tyngder och vajrar för att skapa motstånd. Det är det mest vanliga systemet i traditionella gym och hemmagym.

Magnetiskt motstånd: Det här systemet använder magnetiska krafter för att skapa motstånd. Det är vanligtvis tystare och mer precist än mekaniskt motstånd.

Luftmotstånd: Det här systemet använder luftflödet för att skapa motstånd. Det är vanligtvis det mest realistiska motståndet eftersom det skapar motstånd som ökar proportionellt med hastigheten på rörelsen, precis som det skulle vara ute i det verkliga livet.

Elmotstånd: Det här systemet använder elektronik för att skapa motstånd. Det är vanligtvis mycket precist och lätt att justera, men det kan vara dyrt.

Vattenmotstånd: Det här systemet använder vatten för att skapa motstånd. Denna typ är vanligt i roddmaskiner och är vanligtvis naturligare och ger en bättre känsla av bevegelighet än andra motståndssystem, men det är också vanligtvis dyrare och tar mer plats.

Vilken typ av motståndssystem som är bäst för dig beror på dina specifika träningsbehov och preferenser. Det är viktigt att prova olika maskiner och välja den som känns mest bekväm och ger det motståndet du behöver för att uppnå dina träningsmål.
Manuellt motstånd
DrivsystemKedjedrift
Svänghjulsvikt 

Svänghjulsvikt

Vikten på svänghjulet är viktig utifrån vilken typ av träning du vill göra. Ska du trampa långa stunder kan du klara dig med ett svänghjul som väger mellan 4–6 kg. Önskar du hårt motstånd eller vill köra snabba intervall kan det hända att du behöver ett svänghjul som väger mellan 6–20 kg. Tumfingerregeln är att tyngre svänghjul ger jämnare tramprörelser när det är mycket motstånd på träningsmaskinen.
13 kg
Garanti
Garantitid - Användning i hemmiljö1 år
Garantitid - Semikommersiell användningGarantin gäller ej
Garantitid - Kommersiell användningGarantin gäller ej
AnvändningsområdeHemmabruk
GarantivillkorGaranti gäller endast vid bruk innomhusmiljö. Vid tillfällen där produkten använts ovarsamt eller felaktigt gäller ej garanti på produkten. Exempel på detta kan vara. Användning utomhus, användning i fuktig miljö. Badrum / tvättstuga är ett exempel på dessa typer av miljöer.

Bästsäljare inom spinningcykel

Concept 2 BikeErg Svart, Spinningcykel
17 290 kr
17 565 kr
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Titan LIFE Indoor Bike S62 Magnetic, Spinningcykel
3 899 kr
7 999 kr
-51%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Master Fitness S4020, Spinningcykel
Spinningcykel – Bra
3 290 kr
4 600 kr
-28%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Gymstick FTR 7 Indoor Racer, Spinningcykel
Lämplig för semi-kommersiellt såväl som aktivt hemmabruk.
6 499 kr
8 489 kr
-23%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Gymstick FTR Indoor Racer, Spinningcykel
Motionscykel - Bra
4 458 kr
5 989 kr
-26%
Kampanj
Titan LIFE Trainer S11, Spinningcykel
Spinningcykel - Bra
4 299 kr
5 999 kr
-28%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Schwinn IC7 INDOOR BIKE, Spinningcykel
7 400 kr
8 490 kr
-13%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Stages SC3 Indoor Cycle
33 535 kr
38 110 kr
-12%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Snabba leveranser Välj mellan flera leveranssätt
Eget lager Stort lager, snabba leveranser
Öppet köp 14 dagars returrätt
Alltid säkra betalningar Få först, betala senare

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan