• Snabba leveranser
  • Eget lager
  • Öppet köp i 14 dagar

TILL LAGERTÖMNING

Tillbaka
Kondition > Träningsmaskiner > Motionscykel > Titan LIFE Bike Athlete B55, Motionscykel
Titan LIFE

Titan LIFE Bike Athlete B55, Motionscykel

Titan LIFE Bike Athlete B55, Motionscykel
Beskrivning

Beskrivning

Titan Life ATHELETE B55 är en attraktiv motionscykel med  9 kg svänghjul och lättanvänd dator som visar: tid, avstånd, kalorier, handpuls, med IPAD-hållare,klocka, ALARM, temperatur, scan, varvtal, RPM, kroppsfett mm.

Titan Life ATHELETE B55 är en cykel som enkelt flyttas med transporthjulen, träna exempelvis framför ditt favoritprogram på TV. En stabil och mycket prisvärd motionscykel, perfekt för dig som på allvar vill arbeta på att komma i bättre form.

  • Säte höjd min/max från golv: 77,5/97,5 cm

Recension från Bäst i test

Motionscykel i mellanklassen med hylla för surfplatta
Titan Life Athlete B55 är en enkel motionscykel utan några förprogrammerade träningsprogram. Den har en hylla för surfplatta vilket är utmärkt för användaren som inte har möjlighet att placera cykeln framför en tv. Tyvärr täcks dock displayen vid användning. B55 har magnetiskt motstånd och en maxbelastning som räcker gott även för en vältränad motionär.

Bekväm sadel med begränsad sitthöjd
Sadeln har en behaglig stoppning som känns bekväm, även under de lite längre träningspassen. Så länge man sitter ner så känns cykeln stabil, också vid hög belastning. Handtagen är greppvänliga och det går att vinkla styret för att hitta en så bra position som möjligt. För användare som är över ca 185 cm kan sitthöjden kännas aningen kort, även när den är inställd på maxhöjden. Är du osäker rekommenderar vi att du testar cykeln först. B55 har en enkel design som rimmar väl med dess låga pris. Den blåa färgen kanske inte passar in överallt, vilket man såklart bör överväga innan köp. Tyvärr saknas hållare för vattenflaska.

Okomplicerad träningsdator
Träningsdatorn är mycket spartansk och innehåller inga träningsprogram. Den är däremot lättnavigerad och med endast några knapptryck ställer man in önskad träningstid eller distans och sen är man igång. Det är synd att displayen inte är bakgrundsbelyst eftersom det begränsar möjligheten att läsa av träningsinformationen i ett mörkt rum. I ett upplyst rum kan du överblicka den vanligaste träningsinformationen såsom hastighet, kaloriförbrukning, distans och puls. Motståndet regleras manuellt och det gör man genom att vrida på en ratt. Den är placerad nedanför träningskonsolen och det kan vara ett moment som upplevs krångligt när man är riktigt trött.

Titan Life Athlete B55 gör sig bäst för dig som har en mellanbudget och använder surfplatta under träningspasset. Den har en förstklassig sadel och ett greppvänligt styre som går att vinkla men observera att personen som ska använda den ej bör vara längre än 185 cm.

+ Hylla för surfplatta, skön sadel
- Saknar hållare för vattenflaska, manuell justering av motstånd, ej bakgrundsbelyst display

Recension från Konsumenttester.se

+ Lättanvänd och funktionell
+ Enkel att flytta på
+ Skön även för längre träningspass

Titan Athlete B55 får äran att inta platsen som bästa budgetval på vår lista. Det handlar om en rättfram motionscykel som kombinerar funktionalitet med enkelhet och erbjuder det till ett oemotståndligt pris. Alla viktiga funktioner finns med. Detta gör Titan Athlete B55 till ett utmärkt val för dig som inte bryr dig så mycket om tekniska detaljer, utan främst vill fokusera på din hälsa.

Bekvämlighet för att njuta av träningspasset
Titan Athlete B55 har en bekväm sadel som designats med fokus på längre träningspass. I sittande läge känns cykeln stabil, särskilt när den är tungt belastad. Styret kan vinklas för att hitta den optimala träningspositionen. De stora tramporna borgar för en positiv upplevelse. Är du över 185 cm lång bör du dock se upp – den begränsade sitthöjden kan kännas en gnutta låg. I så fall rekommenderar vi att du provar motionscykeln innan köp.

Lätt att flytta på
Titan Athlete B55 har 9 kg svänghjul och en garanti på 1 år vid användning i hemmiljö. Det är en enkel apparat som designats med ett enda mål: att du ska kunna förbättra din kondition hemma utan att behöva göra en stor investering. Bor du litet så kommer du kanske att behöva flytta på cykeln någon gång, kanske för att duka för gäster. Motionscykeln har då ett smidigt transporthjul som underlättar detta. Dessutom är dess totalvikt relativt låg.

Fokus på smarta grundfunktioner
Dessa viktiga funktioner finns med i Titan Athlete B55s lättanvända dator: avstånd och tid, handpuls, kroppsfett, temperatur och kalorier, RPM och varvtal, samt klocka och alarm. Den har även en bekväm hållare för surfplattan, så att du kan kombinera motionsrunda med TV-mys om du så vill. Datorn styrs enkelt med vred och tryckknappar. Den har dock inga integrerade träningsprogram.

En prisvärd motionscykel
Kom ihåg att Titan Athlete B55 är ett budgetval, ett perfekt alternativ för dig som är mån om slantarna. Det är en spartansk design med få krusiduller. Skärmen har till exempel ingen bakgrundsbelysning. Motståndet måste justeras manuellt genom att vrida på ett handtag. Använd gärna Titan Athlete B55 som en kom-igång-cykel, för att vänja dig vid motionscykeln som träningsform. Är du däremot en pryl-älskare som absolut vill ha den nyaste tekniken, bör du i stället fundera på att uppgradera till vår testvinnare.

Egenskaper

Egenskaper

Artikelnummer270-000482
EAN-kod5701000310117
VarumärkeTitan LIFE
Display
TidJa
DistansJa
HastighetJa
RPMNej
KcalJa
WattNej
PulsNej
ÅterhämtningNej
Body Fat TesterNej
SkanningNej
Antal program 

Antal program

Många träningsmaskiner har färdiga träningsprogram inlagda i styrenheten. Detta kan t.ex. vara intervallprogram, program för uppförsbackar, viktminskningsprogram med mera. Ett bra urval av färdiga program hjälper till att ge bra variation i träningen.
Manuell
Mått & Vikt
Längd114 cm
Bredd55 cm
Höjd143 cm
Vikt40 kg
Rekommenderad användarlängd150 - 195 cm
Sadelhöjd min78 cm
Sadelhöjd max98 cm
Fysiska egenskaper
Max användarvikt120 kg
Funktioner
BluetoothNej
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmottagningNej
TransporthjulJa
HopfällbarNej
Motor & Drivsystem
Motståndssystem 

Motståndssystem

Motståndssystem i träningsmaskiner är en mekanism som används för att skapa motstånd under träningen så att musklerna får arbeta hårdare. Det finns flera olika typer av motståndssystem som används i träningsmaskiner, de vanligaste:

Mekaniskt motstånd: Det här systemet använder en kombination av tyngder och vajrar för att skapa motstånd. Det är det mest vanliga systemet i traditionella gym och hemmagym.

Magnetiskt motstånd: Det här systemet använder magnetiska krafter för att skapa motstånd. Det är vanligtvis tystare och mer precist än mekaniskt motstånd.

Luftmotstånd: Det här systemet använder luftflödet för att skapa motstånd. Det är vanligtvis det mest realistiska motståndet eftersom det skapar motstånd som ökar proportionellt med hastigheten på rörelsen, precis som det skulle vara ute i det verkliga livet.

Elmotstånd: Det här systemet använder elektronik för att skapa motstånd. Det är vanligtvis mycket precist och lätt att justera, men det kan vara dyrt.

Vattenmotstånd: Det här systemet använder vatten för att skapa motstånd. Denna typ är vanligt i roddmaskiner och är vanligtvis naturligare och ger en bättre känsla av bevegelighet än andra motståndssystem, men det är också vanligtvis dyrare och tar mer plats.

Vilken typ av motståndssystem som är bäst för dig beror på dina specifika träningsbehov och preferenser. Det är viktigt att prova olika maskiner och välja den som känns mest bekväm och ger det motståndet du behöver för att uppnå dina träningsmål.
Manuellt magnetmotstånd
DrivsystemRemdrift
Svänghjulsvikt 

Svänghjulsvikt

Vikten på svänghjulet är viktig utifrån vilken typ av träning du vill göra. Ska du trampa långa stunder kan du klara dig med ett svänghjul som väger mellan 4–6 kg. Önskar du hårt motstånd eller vill köra snabba intervall kan det hända att du behöver ett svänghjul som väger mellan 6–20 kg. Tumfingerregeln är att tyngre svänghjul ger jämnare tramprörelser när det är mycket motstånd på träningsmaskinen.
9 kg
Garanti
Garantitid - Användning i hemmiljö1 år
Garantitid - Semikommersiell användningGarantin gäller ej
Garantitid - Kommersiell användningGarantin gäller ej
AnvändningsområdeHemmabruk
GarantivillkorGaranti gäller endast vid bruk innomhusmiljö. Vid tillfällen där produkten använts ovarsamt eller felaktigt gäller ej garanti på produkten. Exempel på detta kan vara. Användning utomhus, användning i fuktig miljö. Badrum / tvättstuga är ett exempel på dessa typer av miljöer.

Bästsäljare inom motionscykel

Master Fitness B4210 Black Edition, Motionscykel
Motionscykel - Bra
3 890 kr
4 600 kr
-15%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Gymstick Mini Bike 2.0, Motionscykel
1 495 kr
1 690 kr
-12%
Kampanj
Master Fitness B15, Motionscykel
1 799 kr
3 100 kr
-42%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Titan LIFE Bike Athlete B55, Motionscykel
Motionscykel - Bättre
4 999 kr
6 499 kr
-23%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Titan LIFE Office Bike 8, Motionscykel
2 500 kr
5 620 kr
-56%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Finnlo Exum III, Motionscykel
Motionscykel - Bättre
6 899 kr
7 999 kr
-14%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Abilica Stream Voyage Bt, Motionscykel
8 379 kr
8 999 kr
Kampanj
Snabba leveranser Välj mellan flera leveranssätt
Eget lager Stort lager, snabba leveranser
Öppet köp 14 dagars returrätt
Alltid säkra betalningar Få först, betala senare

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan