• Snabba leveranser
  • Eget lager
  • Öppet köp i 14 dagar

SUMMER SALE upp till 70%

Tillbaka
Kondition > Träningsmaskiner > Skidstakmaskin > Master Fitness Skitrainer S100 Pro, Stakmaskin
Master Fitness

Master Fitness Skitrainer S100 Pro, Stakmaskin

testvinnareImage
Master Fitness Skitrainer S100 Pro, Stakmaskin
Beskrivning

Beskrivning

Skitrainer S100 PRO är en absolut toppmodell av de skitrainers som finns I Masters sortiment.
Motståndet är självgenererande vilket innebär att det inte krävs någon extern strömtillförsel för att kunna träna. Under träningen består motståndet av en kombination mellan luft och magnetmotstånd vilket ger en fantastisk känsla och dynamisk motståndssimulering.

Stakningsmomentet är individuellt mellan de båda sidorna vilket skapar ytterligare variationsrikedom.

Denna maskin har ett inbyggt golvstativ vilket gör maskinen lättplacerad.

testvinnare

Recension från Bäst i test

Spännande stakmaskin med både luft- och magnetmotstånd
Skitrainer S100 Pro från Master Fitness är en spännande stakmaskin som överraskade oss positivt. Den har en kombination av luft- och magnetmotstånd vilket gör att man kan välja att köra riktigt tungt vilket flera andra modeller i samma prisklass saknar. Det gör också att ljudnivån blir lägre än modeller med bara luftmotstånd vilket gör att den passar särskilt bra för dig som bor i lägenhet. 

Funktionell träning
Skitrainer S100 Pro levererar funktionell träning och här har Master Fitness tänkt ett steg längre än många av konkurrenterna genom att erbjuda ett bredare användningsområde. Till S100 Pro kan man köpa till två olika tillbehör som gör att maskinen kan användas till både bål- och armträning. Eftersom motståndet regleras av både luft och magnet så kan man lägga på tillräckligt mycket vikt för att träningen ska bli utmanande. Både styrke- och konditionsträningen är mycket skonsam och är ett fint alternativ för er som har problem med t ex utslitna knäleder.

Fint utrustad med tydlig display
S100 har sköna och greppvänliga handtag som dessutom är utrustade med liknande remmar som finns på riktigt skidstavar. Det finns en risk för blåsor om man köra för långa pass i början innan händerna har vant sig. Är man rädd för blåsor rekommenderar vi antingen att köra lite kortare pass i början eller använda träningshandskar.

S100 Pro har en stor och tydlig display som dessutom är bakgrundsbelyst. Den har ett antal träningsprogram som är förprogrammerade men det går även att ställa in egna. Det finns inget minneskort vilket innebär att det inte går att spara de egentillverkade programmen. Träningsdatorn är självgenererande men det går också att ansluta med en strömsladd till ett vanligt eluttag.

Förberedelse inför skidsäsongen
Vi gillar att motståndet även är magnetstyrt så att varje stavtag kan bli en riktig utmaning likt rejäla uppförsbackar i skidspåret. Dessvärre så är det knöligt att justera detta under själva träningspasset då det kräver att man manuellt ändrar detta på displayen. Det finns heller inga träningsprogram som är förprogrammerade med olika motstånd vilket hade varit önskvärt.

Master Fitness Skitrainer S100 Pro är en prisvärd stakmaskin för både konditions- och muskelträning. Den kan användas flitigt utan att det sliter för mycket på knän och leder vilket gör den till ett funktionellt träningsredskap även för de som har diverse kroppsliga slitningar. Eftersom den dessutom har ett bredare användningsområde än andra modeller i samma prisklass tycker vi att den är värd att titta lite extra på.

Prestanda: 8/10 Byggkvalitet: 8/10 Funktioner: 9/10 Prisvärde: 7/10

Passar extra bra för: Motionären som bor i lägenhet och önskar använda sin stakmaskin till mer än enbart stakträning. Ljudnivån är något lägre än modeller med bara luftmotstånd vilket kan glädja ljudkänsliga grannar.

+ Yteffektiv, remmar till handtagen, flera användningsområden
- Knöligt att justera motstånd under träning

Recension från Kostnord.se

Kompakt modell med både magnet- och luftmotstånd för effektiv träning med naturlig känsla
Master Fitness Skitrainer S100 PRO är utan tvekan en imponerande stakmaskin. Tack vare dess självgenererande motstånd behöver du inte oroa dig för att hitta en strömkälla för att börja träna. Den ger dessutom ett dynamiskt motstånd genom en sofistikerad kombination av luft- och magnetmotstånd, vilket skapar en naturlig och effektiv träningsupplevelse.

En annan märkbar funktion hos denna maskin är att stakningsmomentet är individuellt för varje sida, vilket möjliggör mer varierad träning och ger möjlighet till individuell styrke- och uthållighetsutveckling.

Förutom dessa imponerande funktioner är maskinen utrustad med Bluetooth och trådlös pulsmottagning (observera att pulsbältet inte ingår), och en display som visar tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning och puls, vilket ger dig all den information du behöver för att följa din träningsprogression.

Vikten på 45 kg och de kompakta måtten, 65 cm bred, 205 cm hög och 130 cm djup, gör den lätt att placera på olika platser. Dess robusta konstruktion klarar en max användarvikt på 150 kg, vilket gör den lämplig för användare av olika storlekar.

Master Fitness Skitrainer S100 PRO erbjuder ett års garanti för användning i hemmiljö och semikommersiell användning, men garantin gäller ej för kommersiell användning.

Sammantaget ger Skitrainer S100 PRO dig en högpresterande och tillförlitlig lösning för din stakningsträning. Det är en investering i din hälsa och fitness som du kommer att uppskatta i många år framöver.

Fördelar
- Självgenererande Motstånd
- Kombination av Luft- och Magnetmotstånd
- Individuellt Stakningsmoment

Nackdelar
- Inget Pulsbälte Inkluderat

Egenskaper

Egenskaper

ArtikelnummerVa6-5060100
EAN-kod7330101225860
VarumärkeMaster Fitness
Display
TidJa
DistansJa
HastighetJa
KcalJa
WattJa
PulsJa
Mått & Vikt
Bredd65 cm
Höjd205 cm
Djup130 cm
Vikt45 kg
Fysiska egenskaper
Max användarvikt150 kg
Fristående/VägghängdFristående
Funktioner
BluetoothJa
Trådlös pulsmottagningJa (pulsbälte ingår ej)
Motor & Drivsystem
Motståndssystem 

Motståndssystem

Motståndssystem i träningsmaskiner är en mekanism som används för att skapa motstånd under träningen så att musklerna får arbeta hårdare. Det finns flera olika typer av motståndssystem som används i träningsmaskiner, de vanligaste:

Mekaniskt motstånd: Det här systemet använder en kombination av tyngder och vajrar för att skapa motstånd. Det är det mest vanliga systemet i traditionella gym och hemmagym.

Magnetiskt motstånd: Det här systemet använder magnetiska krafter för att skapa motstånd. Det är vanligtvis tystare och mer precist än mekaniskt motstånd.

Luftmotstånd: Det här systemet använder luftflödet för att skapa motstånd. Det är vanligtvis det mest realistiska motståndet eftersom det skapar motstånd som ökar proportionellt med hastigheten på rörelsen, precis som det skulle vara ute i det verkliga livet.

Elmotstånd: Det här systemet använder elektronik för att skapa motstånd. Det är vanligtvis mycket precist och lätt att justera, men det kan vara dyrt.

Vattenmotstånd: Det här systemet använder vatten för att skapa motstånd. Denna typ är vanligt i roddmaskiner och är vanligtvis naturligare och ger en bättre känsla av bevegelighet än andra motståndssystem, men det är också vanligtvis dyrare och tar mer plats.

Vilken typ av motståndssystem som är bäst för dig beror på dina specifika träningsbehov och preferenser. Det är viktigt att prova olika maskiner och välja den som känns mest bekväm och ger det motståndet du behöver för att uppnå dina träningsmål.
Luft- och magnetmotstånd
Garanti
Garantitid - Användning i hemmiljö1 år
Garantitid - Semikommersiell användning1 år
Garantitid - Kommersiell användningGarantin gäller ej
AnvändningsområdeBostadsrättsföreningar, Föreningar, Företagsgym, Hemmabruk, Mindre hotell

Bästsäljare inom skidstakmaskin

EXPERTENS FAVORIT
testvinnareImage
Concept 2 Skierg Fristående, Stakmaskin
Skidstakmaskin - Bäst
16 390 kr
16 590 kr
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
EXPERTENS FAVORIT
testvinnareImage
Concept 2 Skierg Wall, Stakmaskin
Skidstakmaskin - Bäst
12 990 kr
13 095 kr
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
EXPERTENS FAVORIT
Impulse Ski-Row Hi Ultra, Stakmaskin/Roddmaskin
21 989 kr
21 990 kr
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Xebex AirPlus Ski Trainer200
11 990 kr
18 625 kr
-36%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Abilica XC-Classic 2000 (2023), Stakmaskin
13 999 kr
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Xebex Ski Trainer Stakmaskin
9 990 kr
13 625 kr
-27%
Kampanj
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
testvinnareImage
Master Fitness Skitrainer S100 Pro, Stakmaskin
15 500 kr
16 200 kr
Kampanj
Snabba leveranser Välj mellan flera leveranssätt
Eget lager Stort lager, snabba leveranser
Öppet köp 14 dagars returrätt
Alltid säkra betalningar Få först, betala senare

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan